Lager spillefilm om drapet på Benjamin Hermansen

Regissør Ingvild Søderlind er selv fra Holmlia, der Benjamin Hermansen er fra.
Foto: Selma Greenberg-Søderlind
Regissør Ingvild Søderlind fra Holmlia skal regissere spillefilmen om drapet på Benjamin Hermansen

Spillefilmen Drapet på Benjamin Hermansen har fått 15.700.000 kroner i produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt.

Med rettsaken mot drapsmannen Joe Erling Jahr (19) som ramme, forteller filmen historien om det rasistisk motiverte drapet på Benjamin Hermansen (15) på Holmlia i 2001, med tilbakeblikk på livet til både drapsmann og offer, skriver Norsk Filminstitutt i en pressemelding.

Fortsatt aktuelt tema

Thomas Robsahm er filmprodusent og har et totalbudsjett på 37.000.000 kroner.

Familien til Benjamin har lest manuset og vært i dialog med filmprodusentene.

– Drapet på Benjamin Hermansen er et svært viktig filmprosjekt. Og temaet er dessverre like aktuelt i dag som for 20 år siden, sier produsent Thomas Robsahm.

Filmregissør fra Holmlia

Regissør Ingvild Søderlind spillefilmdebuterte i 2019 med filmadaptasjonen til Maria Navarro Skarangers Alle utlendinger har lukka gardiner, og har de siste årene regissert filmene Battle: Freestyle fra 2020 og Royalteen: Prinsesse Margrethe fra 2021, for Netflix, samt flere kortfilmer.

Manus er ved Søderlind og Helena Johanne Nielsen, som har vært forfatter for flere dramaserier, blant dem «Lilyhammer», «Furia» og «Wisting».

– For mange av oss er drapet på Benjamin Hermansen noe vi aldri vil glemme. Men det er samtidig en historisk hendelse som trenger å bli fortalt for nye generasjoner gjennom en spillefilm. Og ingen er bedre egnet til å gjøre dette enn Ingvild Søderlind, som har vokst opp på Holmlia, kjenner historien og miljøet, og har jobbet med dette prosjektet i flere år.