Feirer 80-årsjubileum for tangoklassiker

El Muro og Omar Mollo utgir ny video sammen.
Foto: Per Ole Hagen
Tangoen «Nada» er en av de store klassikerne i den argentinske sangboken, og var et selvsagt valg da den Latin Grammy-nominerte argentinske stjernen Omar Mollo gav ut albumet «Manifiesto».

Sammen med det norsk-argentinske bandet El Muro lanseres musikkvideoen – spilt inn på Cosmopolite Scene i Oslo – på selveste dagen før låtens 80-årsjubileum.

«Nada» ble gitt ut i Argentina for første gang den 9. mars 1944 av Orquesta de Miguel Caló og Raúl Iriarte, og det er anslått at det finnes mer enn 300 versjoner av den populære tangoen.

I sangen formidler Mollo følelsene til en beseiret mann, overveldet av sorg og fiasko, som vender tilbake til sin gamle flammes barndomshjem med et lite håp om å vinne henne tilbake.

– I videoen ønsket vi å fange stemningen til Cosmopolite på Torshov, som virkelig er et av de flotteste konsertlokalene i Oslo. Utgivelsen markerer også starten på et nytt trioprosjekt og en skandinavisk turné sammen med Mollo og bandoneonisten Lysandre Donoso, forteller fiolinist og produsent Karl Espegard.

Førstkommende lørdag opptrer trioen på Sarpsborg Jazzklubb, og skal innom både Kristianstad, Nøtterøy og Bergen før de avslutter med konsert og tangofest på Cosmopolite Scene i Oslo