Ny jury skal kåre årets Ladejarl

Slik er juryen for Årets Ladejarl.
Foto: Reitan AS
Ny jury og sekretariat for neste fire år er på plass. Disse bestemmer hvem som blir vinner av Årets Ladejarl og får to millioner kroner.

Årlig velger juryen ett enkeltmenneske til vinner av verdiprisen Årets Ladejarl. Sekretariatet setter sammen en topp ti liste av de mange nominerte.

Årets nye jury består av næringslivsleder og fotograf Lasse Berre, prosjektleder i REMA 1000 Norge Sunniva Reitan, mangeårig toppleder i Næringsforeninga i Trondheim Berit Rian, advokat Lars G. Norheim og Colonialmajor Odd Reitan.

– Vi ønsker tips til enkeltmennesker som gjennom verdibasert tillitsledelse og arbeid har utmerket seg for sitt samfunnsengasjement, sin innovasjon eller sitt bidrag for å skape et bedre samfunn, sier Sunniva Reitan jury Årets Ladejarl.

Vil ha tips til nye kandidater

Nominasjonen er åpen nå og vi trenger tips til navn på kandidater. Det er juryen som bestemmer hvem som kåres til Årets Ladejarl, og vinneren mottar en æresbevisning for å ha fulgt.

– Vi ønsker å løfte frem enkeltmennesker som skaper verdifulle resultater. Vi leter etter noen som med sterke verdier og holdninger setter ting ut i livet til nytte for samfunnet. Alle vet om noen de mener fortjener verdiprisen Årets Ladejarl, og nå må alle si hvem de vil skal få denne anerkjennelsen, sier Berit Rian jury Årets Ladejarl.

Etterfølger innvandrerkvinner

Kandidatene får også verdige vinnere å etterfølge. Rabia Khan vant prisen i fjor for sitt engasjement og arbeid for å styrke mangfoldet i samfunnet. Hun driver ikke bare med kunnskapsformidling og opplysning rettet mot innvandrere, hun har også blitt en viktig stemme motsatt vei – tilbake til byens politikere og helsemyndigheter.

Rabia Khan ble i fjor kåret til Årets ladejarl.
Foto : Kristoffer Wittrup

I 2022 vant Karen Dolva for sitt pågangsmot for å bekjempe ensomhet gjennom varm teknologi. I 2021 vant Deeyah Khan for at hun gjennom et kamera og mikrofon bekjemper og belyser tema som ekstremisme, radikalisering og muslimske kvinner rettigheter.