Byrådet vil i løpet av de neste dagene vurdere å innføre et makstall på 50 personer for offentlige arrangementer.
Foto: Arbeiderpartiet
Oslo kommune skjerper koronatiltakene. Ber serveringssteder om å registrere gjester og folk om å bruke munnbind på kjøpesenter og i matbutikker.
84Shares
Redaksjonen
Latest posts by Redaksjonen (see all)

I tillegg vil kommunen vurdere et midlertidig forbud mot innendørs arrangementer med mer enn 50 personer, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) under en pressekonferanse mandag. Samme dag ble det klart at smittenivået er rødt i samtlige av Oslos 15 bydeler.

– Situasjonen i Oslo er alvorlig. Denne utviklingen må vi stoppe og vi må gjøre det nå, sier byrådsleder Raymond Johansen.

De siste tre ukene har Oslo gått fra 113 smittede i uka til 306. Mandag ettermiddag kom byrådet med tiltak for å stanse smittespredningen i Oslo.

Dette er de nye koronatiltakene, som i første omgang vil vare i to uker:

  • Forbud mot å samle mer enn ti personer i private hjem, som gjelder fra i morgen klokken 12.
  • Byrådet ber innstendig folk om å bruke munnbind når de reiser med tog, T-bane, trikk og buss.
  • Personer blir bedt om å ta i bruk munnbind alle steder hvor det ikke er mulig å holde en avstand på en meter, som på kjøpesenter og i matbutikker.
  • Serveringssteder anbefales å registrere alle gjester.
  • Byrådet oppfordrer også alle som kan jobbe hjemmefra om å bli hjemme.

I tillegg B

– Vi vil vurdere alle typer arrangementer i ukene fremover.

Byrådslederen advarer om at hvis ikke utviklingen snur, så vil byrådet vurdere å gjøre anbefalinger til forbud og påbud.

– Munnbind beskytter når meteren ikke kan holdes. Det gjelder ikke bare på kollektivtransport, men også andre steder som kjøpesentre og matbutikker. Er det vanskelig å holde meteren, bruk munnbind, sier han i følge NRK.

Mens man tidligere kun har oppfordret til å bruke munnbind når man reiser kollektivt og man ikke kan overholde en-meterregelen, så ber man folk «innstendig» om å bruke munnbind.