Fra og med tirsdag 2. mars gjelder strengere regler i Oslo.
Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Firebarnsmor utvises etter 21 år: – Vi er i sjokk - 27.06.2022 – Like lite som du assosierer kristne med 22. juli, bør du koble 25. juni med muslimer - 27.06.2022 Gir ut bok til høsten - 26.06.2022 – Alle serveringssteder må stenge, med unntak […]
1Shares

– Alle serveringssteder må stenge, med unntak av for take-away.

– Det røde nivået er etablert i voksenopplæringen og i videregående skole, fra mandag 1. mars.

– Ingen studenter skal møte opp på skolen mandag og tirsdag. Studentene må ha digital undervisning eller tillatelse til ikke å delta. Fra og med onsdag vil alle skolene kjøre en kombinasjon av fysisk oppmøte og digital undervisning.

– Byrådet vurderer å innføre masse testing av studenter, med spyttprøver som begynner 8. mars, og øke testen med alle lærere.

– Alle butikker må stenge, med unntak av dagligvarebutikker, apoteker og vinmonopol.

– Utendørs arrangementer er forbudt, med følgende unntak:
bisettelser og begravelser, bryllup, dåp og lignende ritualer, konkurranser og forestillinger
med profesjonelle deltakere uten tilskuere og digitale arrangementer, med maksimalt fem personer til stede, i tillegg til nødvendig produksjonspersonell.

– Gallerier og kunstutsalg skal stenge.

– For å kontrollere smitte på byggeplasser vil Oslo kommune innføre egne klare reguleringsregler for smittevern på byggeplasser. Forsettlig eller grov uaktsomhet brudd på smittevernregler på byggeplasser vil kunne straffes med fengsel i opptil 6 måneder. De nye reglene vil bli kombinert med strenge og spesifikke tester på byggeplasser.

Anbefalinger:
– Organiserte utendørsaktiviteter, anbefales ikke for voksne over 20 år

– Kommunen råder folk til å unngå private møter og besøk i private hjem, med unntak av enslige og barn og unge i samme kohort.

Kilde:
https://www.oslo.kommune.no/politikk/byradet/pressemeldinger/28-februar-byradet-innforer-strengere-smitteverntiltak