corona, world, mask
Luktesansen forsvinner når man har korona. Den forsvinner selv om man ikke er tett i nesa. Man kan heller ikke kjenne hvordan maten smaker.
Foto: Pixbay
Helsemyndighetenes informasjonstelefon om korona er nå tilgjengelig på språkene polsk, arabisk, urdu og somali, i tillegg til norsk og engelsk.
Denne tjenesten åpnet mandag 15. mars og skal være tilgjengelig så lenge pandemien varer.Alle språk har samme nummer 815 55 015. Der vil du få en tastemeny som tar deg til rett språk. Ringer du fra utlandet, må du ringe +47 21 89 80 42.

Telefonen er betjent alle virkedager fra kl. 8.00 til kl. 15.30

– Det er flere som har etterlyst denne typen tjeneste ganske lenge, og vi er glade for at vi i Helsedirektoratet gjennom Helfo nå kan tilby denne tjenesten. For mange mennesker er det å snakke med noen og stille spørsmål på sitt eget språk den beste måten å få sikre svar på det man lurer på om korona, sier avdelingsdirektør Øyvind Giæver i Helsedirektoratet.

Telefonen svarer på spørsmål om regler, råd og anbefalinger og kan gi generell informasjon fra myndighetene om korona. Dette var et av tiltakene som ble anbefalt av ekspertutvalget nedsatt av regjeringen for å komme med tiltak mot korona i innvandrerbefolkningen.

Somali – Daawo shirkii jaraa’id ee dawlada oo loo turjumay Afsoomaali