Det gule bladet

– Egentlig ventet vi aldri at krigen skulle komme. Nesrin Alsaad fra Syria deler sine tanker omkring det å flykte fra hjemlandet.
Foto: Omar Fadlalla Alaissami
Author Recent Posts Nesrin Alsaad Latest posts by Nesrin Alsaad (see all) Det gule bladet - 24.06.2019 Kofferten og minnene - 24.06.2019 Hva vi drømte - 28.05.2019 Det var en gang en liten syk jente som led av en alvorlig sykdom. Jenta hadde lenge ligget i sin seng og sett på et tre som stod […]
Nesrin Alsaad
Latest posts by Nesrin Alsaad (see all)

Det var en gang en liten syk jente som led av en alvorlig sykdom.

Jenta hadde lenge ligget i sin seng og sett på et tre som stod utenfor vinduet. Det var høst og bladene  begynte å bli gule og falle ned. Den syke jenta spurte søsteren sin om hvor mange blader det var på dette treet?

Søsteren svarte med øyne fulle av tårer: – Hvorfor spør du om det?

Den syke jenta svarte at hun trodde at livet hennes vil ende når det siste bladet på treet ville falle ned.

Den store søsteren sa: – Ikke si sånt. La oss leve fine dager og kose oss.

Dagene gikk, bladene falt ned, men ett blad ble på treet og falt ikke ned. Høsten, vinteren og hele året gikk, men bladet hang fortsatt på treet. Den lille syke jenta begynte å gjenvinne sin helse til hun ble helt frisk.

Da hun ble frisk, gikk hun til treet for å se på miraklet med dette bladet som aldri falt ned. Hun fant at ut det var et kunstig blad som aldri kunne bli gult eller falle ned.

Lærdommen fra denne historien er at håpet er en annen sjel.

Håpet skaper mirakler!
Håpet forandrer framtiden!
La oss dyrke håpet i de tunge stundene.

Intet liv er uten håp.


Nesrin Alsaad er fra Syria og elev ved Oslo Voksenopplæring Skullerud. Hun forteller at historien er gjenfortalt fra en fortelling hun har lest på arabisk. Hun vet ikke hvem den opprinnelige forfatteren er.