Eid-feiring i gang

Over 200 møtte opp for å slå ring rundt moské

Frode Jacobsen, leder i Oslo Ap var blant fremmøtte. Hamid Farooq, imam ved CC takker ham for deltakelsen.
Foto: ICC
Author Recent Posts Majoran VivekananthanAnsvarlig redaktør i Utrop Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all) Hva bør jeg spise for å være mer dyrevennlig? - 21.02.2024 Ukrainske flyktninger får forlenget oppholdstillatelsen automatisk med ytterligere ett år - 19.02.2024 Vedtaket i Drammen er institusjonalisert rasisme - 19.02.2024 Over 200 personer inkludert kjente politikere møtte opp utenfor […]
ICC takker kulturminister Trine Skei Grande (V).
Foto : ICC

Over 200 personer inkludert kjente politikere møtte opp utenfor Islamic Cultural Centre (ICC) for å slå rundt rundt moskeen.

– Gårsdagens terrorangrep har preget oss alle, og vi kan ikke være naive lenger. Vi har hatt 22. Juli og nå dette. Tankegodset til Breivik, til tross for at det gjør vondt å innrømme, lever videre, skriver ICC i en uttalelse.

Av de over 200 menneskene som kom var det representanter fra forskjellige tro og livssynssamfunn, politikere og vanlige borgere. Blant annet var kulturminister Trine Skei Grande (V) , ordfører i Oslo, Marianne Borgen (SV) og leder av Oslo arbeiderparti Frode Jacobsen tilstede.

– Vi må aktivt jobbe mot hatretorikken, og jobbe for et fredfullt og harmonisk sameksistens. Som en reaksjon på det som har skjedd har naboer fra bydelen stått nesten fire timer i en hjerterørende markering med plakater og godt humør, sier ICC.

Står sammen

Statsminister Erna Solberg (H) og integreringsministeren besøkte de norske muslimene som feiret eid på Thon Hotel i Sandvika i Bærum lørdag.

Statsminister Erna Solberg (H) taler til muslimene på Eid-feiring.

– Det som skjedde i går, er ting som ikke skal skje i Norge. Norge skal være trygt, sa statsministeren til pressen.  Solberg legger til at alle norske gudshus skal være trygge – uansett hva man tror på.

– Det jeg syns er bra å se, er hvordan nordmenn stiller opp. Det viser hovedbildet i Norge, som er at nordmenn tar avstand fra muslimhetsen som eksisterer.

– Vi står sammen i fordømmelsen av angrepet på al-Noor-moskeen i Bærum. Vi skal stå sammen i kampen for toleranse, respekt og retten til trygt å kunne tro på den du vil og hva du vil i Norge. Hat, muslimfiendtlige holdninger og alle former gir ekstremisme må vi bekjempe sammen. Vi slår ring om vårt muslimske miljø når de går til bønn i dag, skriver integreringsminister Jan Tore Sanner i et Facebookinnlegg.

Abid Raja (V) sammen med 65-åringen som tok basketak på terroristen.
Foto : Privat

Til stede er også stortingsrepresentant Abid Raja (V), som er valgt inn fra Bærum og Akershus.

– Det er en handling vi på det sterkeste må fordømme. Sjokkerende hendelse i trygge Norge. Dette er selvfølgelig et angrep på muslimer og en moske her i Bærum, men det er også et angrep på alle de verdiene vi holder så kjært her i Norge. Det er ytringsfrihet og det er religionsfrihet, sier Raja til VG.