Lysbakken og Isaksen i heftig debatt om tiltak mot fattigdom

– Denne regjeringen som sitter nå bidrar til å forsterke utviklingen ved en rekke usosiale kutt mot dem som har minst, sa SV-leder Audun Lysbakken.
Foto: Samer Shurukh
SV-leder Audun Lysbakken beskylder regjeringen for å foreta usosiale kutt mot dem som har minst. – Riv ruskende galt, sier Høyres Torbjørn Røe Isaksen.

De to var blant dem som diskuterte ulikhet og sosiale forskjeller i den direktesendte NRK-debatten i Korskirken i Bergen mandag kveld.

– Min anklage mot den regjeringen som sitter nå, er at den bidrar til å forsterke utviklingen ved en rekke usosiale kutt mot dem som har minst. De som har aller minst i dette landet, får deler av regningen for skattekuttene for de aller rikeste, og det er feil, sa SV-lederen.

– Dette er helt riv ruskende galt, svarte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Men jeg er enig med Audun Lysbakken i én ting, og det er at det handler både om hva vi gjør på kort sikt og hva vi gjør på lang sikt, fortsatte han.

Det aller viktigste på kort sikt, er å sikre at alle barn får være med på vanlig hverdagsliv i Norge, understreket Isaksen og trakk fram tiltak som fritidskort. Han la også vekt på at det meste av økningen i barnefattigdommen i Norge, er blant innvandrerfamilier.

– Hvis du tror at en løsning på det er høyere ytelser og utbetalinger, så mener jeg du bommer på problemet, sa Torbjørn Røe Isaksen.

– Denne regjeringen har gjennomført kutt på kutt mot dem om har minst i dette samfunnet, sa Lysbakken til jubel fra salen – og hoderisting fra Isaksen.

Blant annet viste SV-lederen til svekket bostøtte, hvorpå Høyre-statsråden trakk fram at den er styrket med 126 millioner kroner i løpet av regjeringsperioden.