Koblet moskéangrep i Bærum til Høyre og Frp

AUF-debattant Fawzi Warzame er kandidat for Arbeiderpartiet til bystyret i Oslo.
Foto: Google maps
Under en skoledebatt i Oslo innledet AUF med å trekke en kobling mellom moskéangrepet i Bærum og regjeringspartiene Høyre og Frp. Unge Høyre reagerer.

AUF-debattant Fawzi Warzame er kandidat for Arbeiderpartiet til bystyret i Oslo under valget, skriver Dagbladet. Da han deltok under skoledebatt på Stovner videregående skole denne uka, åpnet han blant annet med å si:

«For to uker siden ble våre brødre og søstre forsøkt drept på en moské i Bærum. Det kan virke som et tilfeldig angrep. Det var det ikke. Dette er det som skjer, etter seks år med Høyre og Frp som hver dag snakker om snikislamisering av Norge.»

Unge Høyres representant under debatten, Hassan Nawaz, er første nestleder i Oslo Unge Høyre og også kandidat til bystyret. Han reagerte kraftig på uttalelsen.

– Jeg reagerer på at han mener vi snakker om snikislamisering hver dag, og at han kobler dette til terrorangrepet. Det sårer meg veldig. Der og da ble jeg stum. I en sånn debatt må vi stå sammen og holde oss for gode til komme med slike karakteristikker. Jeg er selv muslim, og dette er ikke bra for debattklimaet, sier Nawaz til Dagbladet.

Warzame beklager dersom uttalelsen såret noen, men står ved det han sa. Han sier han tok opp temaet fordi dette er noe skoleelever er opptatt av og noe mange kjenner på i det daglige. Han forklarer at han ikke legger ansvaret for moskéangrepet på andre enn gjerningsmannen.

– Jeg mener seriøst at dette er noe samfunnsdebatten trenger. Berøringsangsten må vekk. Det er feigt å ikke ville ta i et så vanskelig, viktig og aktuelt tema, sier han.