Kronprins Haakon åpner nytt ungdomstilbud i Drammen

Programmet skal gi ungdom verktøy for å skape et godt liv. På bildet lager kronprisen is sammen med Sandwich Brothers.
Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff
Nå introduserer Kronprinsparets Fond utviklingsprogrammet «Flyt» for å engasjere og inkludere ungdom i samfunnet.

Flyt er et tilbud til ungdom i 10. klasse, der de lærer praktiske grep for å møte utfordringer i hverdagen på en bedre måte. 25 unge i Drammen skal bruke høstferien og en rekke ettermiddager i tiden framover på Flyt. På første samling, 7. oktober, er H.K.H. Kronprins Haakon med ungdommen på blant annet «vennebingo» og «love shades».

– Flyt er et kjent begrep innen psykologi, og beskriver en situasjon der man er motivert, tilfreds og går helt opp i det man holde på med. Vårt mål med Flyt er å hjelpe unge med å ta gode valg i overgangen fra ungdomsskole til videregående skole, sier Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond.

Flytprogrammet ble testet i forrige skoleår, og introduseres i høst i tre kommuner. Målet er at tilbudet skal bli landsdekkende. Programmet er utviklet i samarbeid med Voksne for Barn, og er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Dam, Wilstar og Egmont Fonden.

– Flyt dekker et behov hos ungdom, og vi i Sparebankstiftelsen DNB er glade for å støtte et program som bidrar til at flere unge kan få gode liv og gjennomføre videregående skole, sier André Støylen, administrerende direktør i Sparebankstiftelsen DNB. Støylen ser fram til å se Flyt i praksis i Drammen sammen med Kronprins Haakon.

Kronprinsparets Fond har siden 2011 støttet prosjekter for å engasjere og inkludere ungdom i samfunnet.