En kvart million kroner samlet inn etter Stålsett-saken

Den tidligere Oslo-biskopen ble torsdag i forrige uke dømt til fengsel i 45 dager med en prøvetid på to år for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker.
Foto: Rasmus Kongsøre/Norad
Innsamlingen som opprinnelig skulle dekke tidligere biskop Gunnar Stålsetts bot på 10.000 kroner, har fått inn over 270.000 kroner.
0Shares

Beløpet kommer fra nærmere 1.500 givere, skriver Aftenposten.

Initiativtakeren til innsamlingen , Silje Haavet Golden, opplyste opprinnelig at alt over 10.000 kroner går som julegave til Lula Tekle, den eritreiske kvinnen som arbeidet for Stålsett.

Den tidligere Oslo-biskopen ble torsdag i forrige uke dømt til fengsel i 45 dager med en prøvetid på to år for å ha ansatt en ureturnerbar asylsøker, men siden dommen ble betinget, slipper han å sone.

Saken i Oslo tingrett gikk som en tilståelsessak. Stålsett er dømt for brudd på punktet i utlendingsloven som omfatter bruk av en utlendings arbeidskraft når utlendingen ikke har nødvendig tillatelse etter loven.

– Så lenge denne bestemmelsen står i loven, vil den produsere nye tilfeller av tapere, av mennesker som må leve i limbo – uten hus, uten arbeid, uten utdanning, uten helse. Det har denne saken dreiet seg om, og jeg opplever at vi kommer styrket ut av denne prosessen, sa Stålsett etter å ha fått dommen torsdag.

På spørsmål fra NTB om han ville ha gjort det samme igjen, svarte den tidligere biskopen slik:

– Absolutt!