Statsministeren og integreringsministeren besøkte flerkulturell skole

Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby markerte skolestart med å besøke Lakkegata skole.
Foto: Ajfer Husejin/Kunnskapsdepartementet
Mandag besøkte statsminister Erna Solberg og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby Lakkegata skole i samband med skolestart.

Lakkegata er en av Oslos mest flerkulturelle barneskoler med 65 ansatte, 430 elever fordelt på 15 grupper og fire mottaksklasser med inntil 48 elever.

Under besøket snakket kunnskaps- og integreringsministeren om sin forståelse for at enkelte barn og foreldre kan være bekymret for smittesituasjonen, melder Nettavisen.

– Jeg tror mye av den uroen kommer nå når det er helt nye barn som begynner på skolen. Vi har hatt en lang ferie bak oss, og vi er litt usikre på hvordan smittesituasjonen er. Men jeg håper at alle opplever at det er trygt, at smittevernreglene følges, og at det derfor ikke er noe problem å være her, sa Melby.

Smittesituasjonen med gult nivå gjorde at elevene stilte opp trinnvis i ulike grupper/kohorter til anviste plassar før rektor Espen Patsis-Torgersen ønsket velkommen til skolestart.

Etter hilsen fra statsminister Erna Solberg gikk elevene inn til sine rom, med unntak av 7. trinn, som sto igjen ute for å snakke med statsministeren og kunnskaps- og integreringsministeren.

Her hilser hun elever sammen med statsminister Erna Solberg.
Foto : Ajfer Husejin/ Kunnskapsdepartementet

Takket for vårdugnad

I sin tale takket statsministeren elevene for å ha bidratt til koronadugnaden da skolene ble stengt i over en måned i vår, og alle måtte ha hjemmeskole.

– Jeg vet at denne våren var vanskelig og utfordrende, men på grunn av dere så fikk vi det til, både lærere og elever, sa hun.

Overfor Nettavisen var hun klar på at det er forsvarlig for skolene å åpne på gult nivå på et tidspunkt der smitten i samfunnet øker.

– Det er trygt å sende ungene på skolen, men det betyr ikke at ingen kommer til å bli smittet, for vi har smitte i samfunnet, sier Solberg.