Oslo-restaurant frikjent for bruk av Arne Viste-vikar

Oslo-restauranten var tiltalt for å ha leid inn en vikar uten arbeidstillatelse. (Illustrasjonsfoto)
Foto: Claudio Castello
Oslo tingrett har frikjent en restaurant i Oslo, som sto tiltalt for brudd på utlendingsloven etter å ha brukt en vikar fra Arne Vistes vikarbyrå Plog.
23Shares

– Jeg er glad for at politiet ikke får stoppet arbeidet til Plog, seier Arne Viste om dommen fra Oslo tingrett til Vårt Land.

Oslo-restauranten var tiltalt for å ha leid inn en vikar uten arbeidstillatelse. Den aktuelle mannen jobbet for Arne Vistes vikarbyrå Plog, som er mest kjent for å leie ut vikarer som mangler oppholds- og arbeidstillatelse i Norge fordi de er såkalt ureturnerbare.

Mannen arbeidet ved restauranten i tidsrommet september 2018 til juni 2019. I tiltalen mente påtalemyndigheten at restauranten skulle straffes med en bot på 600.000 kroner, men denne ble senere nedjustert til 250.000 kroner.

– Etter en skjønnsmessig helhetsvurdering av momentene har retten kommet til at foretaksstraff ikke skal idømmes, heter det i dommen, som er enstemmig.

Arne Viste ble i oktober i fjor dømt til ett års betinget fengsel for å ha ansatt asylsøkere uten lovlig opphold i Norge.