Regjeringen vil forlenge stipendordning for utenlandsstudenter

Regjeringen vvil forlenge ordningen med at studenter skal få lån og stipend selv om de ikke kan starte utenlandsstudiene fysisk på lærestedet med en gang.
Foto: Wikipedia Commons
Regjeringen vil legge til rette for at studenter kan reise på utveksling til våren, og betaler lån og stipend selv om reisen blir utsatt.
11Shares

– Er det en ting koronapandemien har vist oss, så er det hvor viktig det er med internasjonalt samarbeid og dialog på tvers av landegrenser. Vi må gjøre alt vi kan for å gi elever og studenter muligheten til å bruke hele verden som læringsarena, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i en pressemelding.

Han sier regjeringen derfor vil forlenge ordningen med at studenter skal få lån og stipend selv om de ikke kan starte utenlandsstudiene fysisk på lærestedet med en gang.

Strenge innreiseforbud kan hindre studenter fra å reise til studielandet til våren, noe som kan bety at flere må starte semesteret med å bo hjemme hos foreldrene sine.

– Tidligere har ikke studenter hatt rett til lån og stipend i slike tilfeller. Det fikk de i høst, og nå foreslår vi at de også skal ha rett til dette til våren, sier Asheim.

Det blir også mulighet til å få lån og stipend selv om man ikke følger undervisningen fysisk på lærestedet. Mange studieplasser tilpasser undervisningen sik at norske studenter kan følge den digitalt fra hjemlandet mens de venter på å få reise.

Forlaget legges nå ut på høring.