Støtter nasjonalt senter for utvandring og innvandring

Agendas Sylo Taraku tenker at å lære om innvandring og utvandring er noe som kan skape mer samhold mellom folk.
foto: Skjermdump, youtube
Agenda-rådgiver Sylo Taraku støtter opprettelsen av «Senter for norsk utvandring og innvandring».
40Shares

– Norge og Drammen har gått fra å være et samfunn som folk har utvandret fra til å bli et samfunn folk innvandrer til. Vi må bruke våre erfaringer med utvandring og innvandring til å skape forståelse og bygge broer, skriver han i et innlegg i Drammens Tidende.

Taraku mener et slikt nasjonalt senter bør ligge i Drammen, fordi Drammen er en av Norges mest mangfoldige byer, men også fordi Drammen har en historie med utvandring til Amerika.

– Senteret skal skape forståelse og bygge bro mellom minoriteter og etniske nordmenn. På sikt er målet å bli et like stort og fagtungt senter som de øvrige syv nasjonale freds- og menneskerettighetssentrene vi har i Norge.

Fremmer samhold i vanskelige tider

Taraku sikter til Holocaustsenteret i Oslo, Nansen fredssenter i Lillehammer og Raftostiftelsen i Bergen. Han mener slike sentre kan bidra i en tid der mange er bekymret over økt polarisering.

– Kunnskap om norsk historie er viktig for fellesskapsfølelsen i vårt samfunn. En god måte å formidle kunnskapen om våre migrasjonserfaringer nettopp gjennom utstillinger med opplegg for besøk av skoleklasser, studentgrupper, deltakere i introduksjonsordningen, organisasjonsfolk og andre interesserte.