Pandemien gjør folk bekymret for egen helse

corona, world, mask
Helseangsten er høyest i Nordland og i Vestfold og Telemark. Her svarer 52 prosent at de er mer bekymret nå enn før pandemien.
Foto: Pixbay
Nesten halvparten av nordmenn har blitt mer bekymret for egen helse etter at pandemien startet, ifølge en ny undersøkelse.
12Shares

Tallene kommer fram i en undersøkelse Norstat har utført for Frende Forsikring.

– For de fleste av oss er frykten sunn og en forutsetning for å holde tilstrekkelig smittevern, men for andre går det altfor langt. Redselen blir en større belastning enn pandemien, sier rådgivende lege i Frende Forsikring, Helge Skjerven.

Helseangsten er høyest i Nordland og i Vestfold og Telemark. Her svarer 52 prosent at de er mer bekymret nå enn før pandemien. I andre enden av skalaen finner vi Møre og Romsdal (33 prosent), Vestland (31) og Rogaland (30).

For de øvrige fylkene er tallene slik: Innlandet (49), Oslo (47), Trøndelag (46), Troms og Finnmark (44), Viken (44) og Agder (43)

– Det er lys i tunnelen, vi må bare holde ut litt lenger. Smittespredningen svinger, men vaksinasjonsdekningen går bare oppover. Ta vare på hverandre og ta hensyn, sier Skjerven.