Kvinne i varetekt etter å ha vist fram falsk koronatest

Kvinnen innrømmet forholdet med den falske testen, men nektet straffskyld.
Foto: Pixaby
En 26 år gammel kvinne ble lørdag varetektsfengslet etter at hun viste fram en falsk koronatest under en av politiets utlendingskontroller.

Kvinnen var blitt sjekket under en utlendingskontroll politiet i Oslo gjennomførte nylig. Hun viste fram en negativ koronatest som gjorde at politiet fattet mistanke. Testen var utført av et svensk firma som utfører koronatester.

– Ved henvendelse til firmaet har politiet mottatt en bekreftelse på at attesten er forfalsket, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Kvinnen innrømmet forholdet med den falske testen, men nektet straffskyld etter siktelsen om brudd på smittevernloven og covid-19-forskriften. På det grunnlaget fant tingretten grunn til å fengsle kvinnen i fire uker.

En annen kvinne på 23 år, som også ble pågrepet i utlendingskontroll torsdag, ble lørdag plassert i internering i påvente av utsendelse fra Norge etter at også hun ble stanset med det politiet mistenker er falsk koronatest.

– Fremstilte ble pågrepet av politiet i Oslo 4. februar 2021 i forbindelse med en utlendingskontroll, der det ble avdekket brudd på smittevernlovgivningen og mistanke om salg av seksuelle tjenester, samt mistanke om forfalskede covidattester, skriver Oslo tingrett som ga politiet medhold i kravet om internering fram til 13. februar.

I grunnlaget for interneringen oppgir retten hensynet til folkehelsen og fordi myndighetene har iverksatt beskyttelsestiltak i forhold til egne borgere.