Kvinne i varetekt etter å ha vist fram falsk koronatest

Kvinnen innrømmet forholdet med den falske testen, men nektet straffskyld.
Foto: Pixaby
En 26 år gammel kvinne ble lørdag varetektsfengslet etter at hun viste fram en falsk koronatest under en av politiets utlendingskontroller.
85Shares

Kvinnen var blitt sjekket under en utlendingskontroll politiet i Oslo gjennomførte nylig. Hun viste fram en negativ koronatest som gjorde at politiet fattet mistanke. Testen var utført av et svensk firma som utfører koronatester.

– Ved henvendelse til firmaet har politiet mottatt en bekreftelse på at attesten er forfalsket, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Kvinnen innrømmet forholdet med den falske testen, men nektet straffskyld etter siktelsen om brudd på smittevernloven og covid-19-forskriften. På det grunnlaget fant tingretten grunn til å fengsle kvinnen i fire uker.

En annen kvinne på 23 år, som også ble pågrepet i utlendingskontroll torsdag, ble lørdag plassert i internering i påvente av utsendelse fra Norge etter at også hun ble stanset med det politiet mistenker er falsk koronatest.

– Fremstilte ble pågrepet av politiet i Oslo 4. februar 2021 i forbindelse med en utlendingskontroll, der det ble avdekket brudd på smittevernlovgivningen og mistanke om salg av seksuelle tjenester, samt mistanke om forfalskede covidattester, skriver Oslo tingrett som ga politiet medhold i kravet om internering fram til 13. februar.

I grunnlaget for interneringen oppgir retten hensynet til folkehelsen og fordi myndighetene har iverksatt beskyttelsestiltak i forhold til egne borgere.