Hyller dom mot usaklig oppsigelse

En enstemmig tingrett gir Dumitrescu rett på alle punkter.
Sunnhordland tingrett har gitt Adrian Dumitrescu oppreising og erstatning etter opssigelse. Aps Hadia Tajik støtter avgjørelsen.

Sunnhordland tingrett feller en knusende dom over arbeidsgiveren til klubbleder Adrian Dumitrescu, etter en rettssak om oppsigelsen fra Offshore Support Nord, ifølge frifagbevegelse.no.

Mens arbeidsgiveren hevdet at klubblederen ble oppsagt på grunn av ulegitimert fravær på jobben, argumenterte Dumtrescu og hans advokat for at oppsigelsen både var ubegrunnet, usaklig og full av formelle feil.

En enstemmig tingrett gir Dumitrescu rett på alle punkter. Oppsigelsen av ham er ugyldig, og han får en oppreising på 75.000 kroner. I tillegg får han erstatning for tapt arbeidsinntekt på 267.000 kroner.

Tajik med støtte

Aps Hadia Tajik kom med en støtteerklæring overfor klubblederen på sin Facebook-side.

– Han organiserte de rumenske kollegaene sine og sørget for tariffavtale, før han ble sagt opp. Ifølge dommen er oppsigelsen ugyldig.

Tajik sa også ifra om hvordan en eventuell ny rødgrønn regjering vil ta seg av slike saker.

– En Arbeiderparti-ledet regjering vil ha ei storrengjøring i arbeidslivet, og få bort useriøse aktører i arbeidslivet. Vi vil ha trygge, faste stillinger, og ordnede lønns- og arbeidsvilkår.