Norsk-Ukrainsk Venneforening:

– Vi er glade for regjeringens beslutning

Norge og andre vestlige land gir Ukraina våpenhjelp, i form av Leopard 2-tanks. Norsk-ukrainere ser våpenhjelpen som viktig.
Foto: Flickr/U.S. Army/Markus Rauchenberger
Norsk-Ukrainsk Venneforening er positive til regjeringens avgjørelse om at Norge blir med i en stridsvognkoalisjon for Ukraina.
7Shares

«Stridsvogner fra Norge og andre land er et nødvendig bidrag for at Ukraina skal vinne krigen og at hele landets territorium skal bli frigjort. At Ukraina nå får moderne stridsvogner, gjør at færre ukrainske soldater vil bli drept i kampen for dette,» skriver foreningen i en pressemelding.

– Vi er glade for regjeringens beslutning og den har vår fulle støtte i å sende norske Leopard 2 stridsvogner til Ukraina, sier Arnfinn Nordbø i Norsk-Ukrainsk Venneforening.

Venneforeningen ser nå med forventning frem til den store støttepakken til Ukraina som regjeringen snart vil legge fram.

– Vi har store forventninger til støttepakken fra den norske regjeringen. Når historien etter krigen skal skrives, ønsker vi å være stolte over hva Norge gjorde for ukrainerne, og for frihet, fred, demokrati og en regelstyrt verden, avslutter Nordbø.