Norge i kontakt med Pakistan om drapet på norsk statsborger

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at Norge har tatt opp bekymringer for menneskerettighetssituasjonen i Pakistan både på politisk nivå og på embetsnivå.
I februar ble en norsk statsborger drept i Pakistan, og politiet mener bakgrunnen er mannens tro. Anniken Huitfeldt krever at saken etterforskes grundig.

– Jeg ser alvorlig på drapet av en norsk borger i Pakistan som omtales av representanten Fiskaa og jeg forventer at saken vil etterforskes grundig av pakistanske myndigheter. Det er formidlet til pakistanske myndigheter, og Norges ambassade i Islamabad følger denne saken.

Det skriver utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) som svar på et skriftlig spørsmål fra SVs stortingspresident Ingrid Fiskaa.

I februar ble en 75 år gammel mann som var norsk statsborger skutt og drept i landsbyen Goteriala i Pakistan. Lokalt politi har tidligere sagt til nyhetsbyrået DPA at mannen trolig ble drept fordi han tilhørte minoriteten ahmadiyya, en trosretning innenfor islam som opplever diskriminering i flere land.

Huitfeldt skriver at norske myndigheter flere ganger har tatt opp bekymringer knyttet til ahmadiyyamuslimene i møter med pakistanske myndigheter, senest i februar.

– Pakistan har grunnlovfestet religionsfrihet, men det er godt dokumentert at religiøse minoriteter er svært utsatte. De opplever hets og vold fra medborgere, og særlig ahmadiyyaene er utsatt av diskriminering av myndighetene som ikke anerkjenner trosretningen deres.

(©NTB)