Nemnd: Bruk av ordet «negerarbeid» ikke diskriminerende, men like fullt uakseptabelt

Ashan Nishanta i Diskrimineringnemda har reagert kraftig på at Finans Norge brukte uttrykket «negerarbeid» i et jobbintervju.
Foto: diskrimineringsnemnda.no
Det var ikke diskriminerende å bruke ordet «negerarbeid» i et jobbintervju, mener Diskrimineringsnemnda. Likevel kritiserer de ordbruken.

Advokatfullmektig Wahid Shah klaget saken inn da Finans Norge brukte uttrykket i et jobbintervju. Omtrent halvveis ut i praten spurte Shah om typiske arbeidsoppgaver i jobben.

– Hos Finans Norge har vi som vanlig noen spennende oppgaver og andre gang «negerarbeid», svarte den ene ansatte som sto for intervjuet, ifølge NRK.

Nemnda har altså kommet fram til at dette ikke var diskriminering på grunn av etnisitet. Grunnen er at Shah ikke fikk dårligere behandling enn andre i søkeprosessen.

Under sterk tvil har de også kommet fram til at ordbruken heller ikke kan ses på som trakassering.

Direktør Ashan Nishantha i Diskrimineringsnemnda mener likevel at slike ord er uakseptabelt i arbeidslivet.

– Jeg håper derfor at aktørene i arbeidslivet tar til seg denne avgjørelsen og forstår hvor alvorlig det er dersom man velger å bruke denne typen uttrykk i fremtiden, sier hun i en pressemelding.

Finans Norge har tidligere beklaget hendelsen. De sier at ordbruken ikke er representativ for dem, og at den er uakseptabel.

(©NTB)