– Flyktninger skal ikke stå utenfor Fattighuset

– Barnefamilier, flyktninger og minstepensjonister skal ikke behøve å stå i kø utenfor Fattighuset, sa Fagforbundet-leder Mette Nord til Ap-landsmøtet.
Foto: Brage Aronsen
– Trygdeytelsene kan ikke være så lave at folk ikke kan leve av dem, sier leder i Fagforbundet Mette Nord. Hun krever en skikkelig økning.

– Barnefamilier, flyktninger og minstepensjonister skal ikke behøve å stå i kø utenfor Fattighuset for å få mat på bordet, sa Fagforbundet-lederen da hun talte til Ap-landsmøtet torsdag.

Hun sitter også i sentralstyret til Arbeiderpartiet.

– Barn skal ikke utestenges fra fritidsaktiviteter fordi foreldrene har dårlig råd. Det er de med minst som merker det mest når matprisene øker, strømmen blir dyrere og renta stiger, påpekte hun.

Vil løfte både lavtlønn og ytelser

Hun mener at det er like selvsagt at ytelsene må økes, som at hele laget skal løftes i lønnsoppgjøret.

– Det er ikke trygdeytelsene som må holdes nede, det er lavlønnsyrkene som må løftes opp gjennom et organisert arbeidsliv. Vi skal løfte hele laget både i lavlønnsyrker og de som lever av varige trygdeytelser.

– De som er varig utenfor arbeidslivet har krav på et verdig liv. De skal heller ikke bli mistenkeliggjort fordi de er syke og uføre.