Seks milliarder ekstra til ukrainske flyktninger

– Når det kommer tusenvis av flyktninger til Norge fra et Ukraina i krig, så skal vi stille opp, sier statsminister Jonas Gahr Støre
Foto: NTB
Bevilgningene til ukrainske flyktninger og integrering skal økes med seks milliarder kroner, foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett.

– Krigen i Ukraina og konsekvensene av den koster mye, også her hjemme. Men når det kommer tusenvis av flyktninger til Norge fra et Ukraina i krig, så er det klart vi skal stille opp. Det samme gjelder å støtte Ukrainas forsvarskamp, sier statsminister Jonas Gahr Støre i en pressemelding.

Siden begynnelsen av 2022 har over 46.500 ukrainere søkt asyl i Norge. Blant dem er over 21.000 kvinner, nær 11.000 menn og rundt 14.500 barn.

Det er knyttet store kostnader til flyktninger fra Ukraina, i tillegg til det flerårige Nansen-programmet på 75 milliarder kroner.

Hittil i 2023 er det bosatt over 10.000 flyktninger. Det er anslått at det vil bli aktuelt å bosette rundt 43.000 flyktninger i år, og derfor vil regjeringen bruke over 3 milliarder kroner mer på integreringstiltak.

(©NTB)