Vikenidretten og ishockeyforbundet støtter Zaineb Al-Samarai

Vikenidrettens ledermøte støtter Zaineb Al-Samarai som idrettspresidentkandidat.
Vikenidrettens ledermøte støtter valgkomiteens innstilling til idrettspresidentkandidat, Zaineb Al-Samarai.

I forkant av idrettstinget samlet Viken idrettskrets særkretser, regioner og idrettsråd til et rådgivende ledermøte. Over 70 delegater deltok for å diskutere de viktigste sakene som skulle tas opp på idrettstinget, ifølge Viken idrettskrets.

Etter en grundig debatt om hvordan idrettskretsen skulle benytte sitt mandat i lys av den pågående turbulensen rundt presidentvalget, kom ledermøtet til en konklusjon. Rådet kretsstyret fikk var å følge valgkomiteens flertallsinnstilling på Zaineb Al-Samarai på Idrettstinget i Bergen 2. – 4. juni.

Samtidig pekte møtet  på at det viktigste er hvordan et samlet idrettsstyre skal jobbe for å nå målene.

– Jeg er ydmyk over rådene vi mottok fra ledermøtet, uttalte styreleder Roar Bogerud. Vi vil ta dette rådet med oss og diskutere hvordan vi skal forholde oss på et forberedende møte den 22. mai, hvor tingsakene skal gjennomgås.

Også Norges ishockeyforbund støtter Zaineb Al-Samarai som ny president.

– Norsk idrett har på den andre siden de siste årene hatt utfordringer knyttet til manglende åpenhet og flere saker som er blitt håndtert på en måte som har utfordret omdømmet til idrettsorganisasjonen. Vi, tror som valgkomiteens flertall, at Al-Samarai nå vil være den rette til å samle norsk idrett og stake ut kursen videre, sier ishockeypresident Tage Pettersen til forbundets hjemmeside.

Saken er oppdatert