Vinicius i Twitter-feide med La Liga-sjefen etter rasismeanklager

Vinicius Junior beskylder La Liga for ikke å ta rasisme på alvor. Det fikk sjefen for den spanske toppdivisjonen til å svare ham krast i sosiale medier.

«Rasisme er normalt i La Liga. Fotballforbundet synes det samme, og motstanderne oppfordrer til det. Jeg er så lei meg. Ligaen som en gang tilhørte Ronaldinho, Ronaldo, Cristiano Ronaldo og Messi, tilhører i dag rasistene», skrev han på Twitter.

Vinicius var tett på å havne i fysisk klammeri med Valencia-tilhengere midtveis i 2. omgang. Han pekte opp mot tribunen bak hjemmelagets mål for å få fram at han igjen hadde blitt et offer for rasistiske tilrop.

La Ligas president Javier Tebas likte dårlig at Real Madrid-angriperen anklaget ligaen for manglende handling. Han fyrte tilbake i en Twitter-melding.

«Før du kritiserer og fornærmer La Liga, bør du lese deg opp, Vinicius. La deg ikke bli manipulert, og sørg for at du fullt ut forstår andres kompetanse og arbeidet vi har gjort sammen», tvitret ligasjefen.

Vinicius Junior ble utvist på overtid i søndagens kamp. Han fikk først gult kort for å ha langet en neve i retning ansiktet til Valencias Hugo Duro, men det ble omgjort til rødt etter videodømming.

Hva ble ropt opp?

Rasismekontroversen har skapt spalteplass i spanske aviser. Ifølge Vinicius hørte han tilrop fra tribunen, hvor han skal ha blitt kalt for “apekatt” (spansk: mono).

Ifølge dommerprotokollen skal dette ha skjedd i kampens 73. minutt, og episoden registrert som en “rasistisk motivert hendelse”, skriver nettstedet Superdeporte.

Ifølge samme dommerprotokoll var det en enkeltperson som sto for tilropene.

I pressekonferansen etter kampen anklaget også Real Madrid-trener Carlo Ancelotti fansen for å ha kommet med liknende tilrop i tumultene som oppsto etter at Vinicius ble utvist.

Valencia CF har avvist anklagene, og klubben hevder at supporterne skal ha ropt “tonto” (dumskalle) istedenfor “mono”. Klubben har også varslet at de skal opprette sak mot supporteren som skal ha kommet med tilropene.