Valencia CF anker straffen etter Vinicius-rasisme

I et kommuniké kritiserer klubben beslutningen fra Spanias fotballforbund om å stenge en tribuneseksjon på Mestalla i fem kamper etter rasismeepisoden mot Real Madrids Vinicius Junior.

Sent tirsdag ble det kjent at Spanias fotballforbund (RFEF) gir Valencia en bot på 45.000 euro og stenger deler av hjemmearenaen Mestalla i fem kamper.

Straffen er den strengeste en klubb er ilagt for tilfeller av rasisme i Spania, ifølge Radio Haugaland.

Vinícius Junior har blitt utsatt for rasistisk hets flere ganger siden han kom til Spania for fem år siden. Den 22 år gamle brasilianeren har gått hardt ut mot den spanske ligaen og mangelen på handling, senest etter 0-1-tapet for Valencia der det oppsto flere hendelser.

Uforholdsmessig straff

Valencia kaller i en uttalelse onsdag straffen «urettferdig og uforholdsmessig». Klubben anker og mener straffen blant annet går utover uskyldige supportere.

I et kommuniké lagt ut på klubbens hjemmeside heter det:

– Valencia CF har fordømt og vil fordømme enhver rasistisk eller voldelig handling. En slik oppførsel har ingen plass i fotballen eller samfunnet, og vi vil fortsette å agere med mest mulig handlekraft for å kvitte oss denne plagen. Grunnet dette har Valencia CF fra første minutt samarbeidet med politiet og myndighetene for å avklare hendelsene som skjedde sist søndag. I tillegg har klubben gitt vedkommende som politiet har identifisert for sin rasistiske oppførsel den sterkeste mulige sanksjonen. Vedkommende har blitt utestengt på livstid fra vår hjemmearena.

– Av samme grunn anser vi at å straffe alle supporterne som ikke var involvert i disse uheldige hendelsene som en totalt uforholdsmessig og urettferdig straff, som vi skal anke.