Aina Stenersen vant valgthriller i Oslo Frp

 
Foto: Wikipedia
Aina Stenersen fikk flest stemmer på Oslo Frps nominasjonsmøte og topper dermed lista foran neste års valg.

– Jeg er veldig takknemlig og veldig ydmyk. Det er fantastisk hyggelig å få tillit av partiet til å få førsteplassen, sier Stenersen til NTB.

Det ble en liten valgthriller på Thon Conference midt i Oslo mandag kveld, for det var tre kandidater til førsteplassen.

Første stemmerunde endte med at Stenersen (35) og motkandidat Tone Irén Liljeroth (43) fikk 30 stemmer hver. Den tredje toppkandidaten, Camilla Wilhelmsen (59), fikk 22 stemmer.

Andre valgrunde endte med 48 stemmer til Stenersen, mot 34 til Liljeroth, da alle 82 stemmene var talt opp.

– Jeg er stolt av at vi har så mange dyktige kvinner, sier Stenersen.

Wilhelmsen ble etter hvert valgt inn som andrekandidat på nominasjonslista. Tredjekandidat blir Tommy Skjervold.

– Vi skal ta Oslo tilbake

I sin nominasjonstale før avstemmingen sa Stenersen at «Oslo klarer ikke fire nye år med rødgrønt. Vi skal ta Oslo tilbake fra Raymond Johansen!».

– Oslo har blitt en by som er preget av mye restriksjoner og høye skatter og avgifter. Det er en situasjon vi har tenkt å endre på. Derfor gleder jeg meg til å gå til valgkamp mot Raymond Johansen, utdyper Stenersen.

Raymond Johansen har vært leder for Oslos byråd siden 2015.

Spent stemning

Stemningen var spent før nominasjonsvalget. Grunnen var at Liljeroth et par uker før ble lansert som listetopp i partiet av André Melchior Larssen, nestleder i Grünerløkka Frp. Da valgte Wilhelmsen også å kjempe om topplasseringen.

Det falt ikke i god jord hos nominasjonskomiteen, som hadde Stenersen på førsteplass.

– Dette er ikke sunt for partiet. Noen har startet en kupplignende prosess, via SMS-er og bak lukkede dører. Noen utfordrer nominasjonskomiteens innstilling, men uten å ha en annen plan enn å få bort noen kandidater, sa stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde fra talerstolen.

Oslo Frp vedtok også at det ikke skal være noen erklært ordførerkandidat til neste års valg.

(©NTB)