Byrådsleder ber om mer politi så Oslo kan fortsette å være trygt

Byrådsleder i Oslo, Eirik Lae Solberg (H) sier at strikken er strukket langt når det gjelder ressurssituasjonen i politiet.
Foto: Politiet/Twitter
Oslos ferske byrådsleder sier byen fortsatt er trygg, men at regjeringen må gi mer penger for å sørge for at det fortsetter.

– Jeg bønnfaller regjeringen om å styrke bemanningen og få flere politifolk hit, sånn at Oslo kan fortsette å være en trygg by, sier Eirik Lae Solberg (H) til VG.

Han sier at Oslo fortsatt er en trygg by, men at noe må gjøres.

– Det går i feil retning, sier Høyre-politikeren.

Han sier at strikken er strukket langt når det gjelder ressurssituasjonen i politiet, og at det er fare for at den ryker. Samtidig frykter han kriminelle nettverk fra Sverige.

På spørsmål fra VG om hva han selv vil gjøre for å gjøre byen tryggere, trekker han fram et samarbeid med politiet og arbeid for forebygging.

– Vi kommer for eksempel til å innføre en fritidsgaranti, som gjør at barn og unge uavhengig av foreldrenes økonomi har mulighet til å delta på fritidsaktiviteter. Så vil vi styrke avhopperprogrammene, sier han.

Justisdepartementet har ikke svart på spørsmål om å kommentere saken, skriver VG.

Markant økning i ungdomskriminalitet i Oslo

Anmeldelser i Oslo der den mistenkte var mellom 10 og 17 år gammel har steget med 50 prosent fra samme periode i fjor, viser tall fra årets første halvår.

14 av 16 bydeler har hatt en økning i slike anmeldelser, viser tall Aftenposten har fått fra Oslo politidistrikt. Tallene steg mest i bydelene Sentrum og Østensjø.

Sentrum er også bydelen som hadde flest slike saker, med hele 454. Det er mer enn dobbelt så mange som bydel Gamle Oslo som er neste på lista.

Bydel St. Hanshaugen hadde en nedgang på 25 prosent, mens bydel Bjerke verken hadde økning eller nedgang.

I statsbudsjettet for 2024 foreslo regjeringen å bevilge 19 millioner kroner til forebygging av ungdomskriminalitet, samt 15 millioner kroner for å styrke arbeidet mot gjengkriminalitet i hovedstaden.