Vil stoppe økende forskjeller i unges deltakelse i fritidsaktiviteter

Flere ungdomsrepresentanter møtte i går kultur- og injluderingsminister Lubna Jaffery.
Foto: Erik Brandsborg/Kulturtanken
Ungdomsrepresentanter fra hele landet deltar i arbeidet for å styrke barn og unges deltakelse i fritidsaktiviteter.

Over 30 representanter fra 14 fylkeskommunale ungdomsråd, samt Mental Helse Ungdom, deltok på innspillsmøte om deltakelse i fritidsaktiviteter 8. januar sammen med kulturminister Lubna Jaffery.

Møtet ble arrangert av Kulturtanken i samarbeid med Norsk Friluftsliv og Norges Idrettsforbund på vegne av Kultur – og likestillingsdepartementet, for å løfte barn og unges stemmer inn i regjeringens arbeid med handlingsplan for deltakelse i fritidsaktiviteter.

–  Samtalene dere har her i dag er utrolig inspirerende. At dere tør å bruke stemmene deres og si hva dere mener her blant masse ukjente mennesker, det står det stor respekt av, uttalte hun til fremmøtte ungdommene, ifølge Kulturtanken i en pressemelding.

Sendte innspill

Formålet med handlingsplanen er å stoppe de økende forskjellene blant barn og unges deltakelse i slike aktiviteter.

I løpet av dagen diskuterte ungdommene gruppevis fem ulike problemstillinger knyttet til temaet. På slutten av dagen ble innspillene oppsummert i fem forslag til tiltak fra hver gruppe. Kultur- og likestillingsministeren tok i mot forslagene.

Innspillene skal oppsummeres i en rapport av Kulturtanken og overrekkes regjeringen som et ledd i arbeidet med handlingsplanen, som skal ferdigstilles før sommeren.