Stadig flere søker inkluderingsmidler

Faglærte fra land utenfor EØS-området som er i Norge på spesialistvisum, er låst til et bestemt yrke eller arbeidsgiver gjennom oppholdstillatelsen. Siden de ikke kan ta andre jobber, blir de ikke ansett som «reelle arbeidssøkere» av Nav. Dermed har de ikke rett på dagpenger.

Tilskuddsordningen  «Inkludering i kulturliv»  skal sikre at flere barn og unge får mulighet til å delta i organiserte kulturaktiviteter.

Ordningen er en del av regjeringens arbeid med å gi flere barn og unge økt tilgang til fritidsaktiviteter i det frivillige kulturlivet. Kulturdepartementet har gitt Kulturtanken i oppdrag å forvalte ordningen.

Ordningen har i år en ramme på 13 millioner kroner. Da fristen gikk ut 15. mai, hadde det kommet inn 245 søkere, som til sammen søkte om 55,17 millioner kroner.

I 2023 søkte 185 frivillige organisasjoner om støtte for til sammen rundt 38 millioner kroner.

– Det er positivt at så mange søker tilskuddsordningen. Det viser at det er et stort behov og engasjement for å skape kulturelle møteplasser for barn og unge, sier Kulturtankens direktør Matias Hilmar Iversen til Kulturtanken.

Nytt av i år er at det var mulig å søke om midler til flerårige prosjekter.

– Dette er en viktig endring å få på plass. Det gir mulighet for mer stabile og langvarige prosjekter, samt mer fleksibilitet, sier Iversen.