Reagerer på utsendelse

0Shares

Onsdag 24. mai ble Ashok hentet av politiet hjemme hos fosterfamilien sin på Fjellhamar. Etter å ha bodd i Norge i fire år ble han sendt til Sri Lanka, et land hvor han verken har mor eller far som kan ta vare på han.

– Ashok sitter nå i et av verdens verste konfliktområder, isolert fra det som har vært hans familie og venner i de viktigste årene av oppveksten, sier Ola Melbye Pettersen, 1. nestleder i SOS Rasisme.

– Hvordan kan norske myndigheter, som selv har stått midt oppe i situasjonen i landet, deportere barn til Sri Lanka? spør han. – Vil Bjarne Håkon Hanssen, Erik Solheim og Jens Stoltenberg stå ansvarlig for Ashoks liv og sikkerhet neste gang en bombe går av i Colombo? spør Pettersen.

Brudd på Soria Moria
SOS Rasisme mener behandling av Ashok er et klart brudd på Soria Moria-erklæringens løfter om å “sørge for samsvar mellom FNs barnekonvensjon og utlendingforvaltningen.” Bjarne Håkon Hanssen lovte da også få dager etter utvisningen av Ashok at regjeringen ville sørge for å endre praksisen for lengeventende barn.

– Det er ikke tid til å vente på byråkratiet i utlendingsforvaltningen eller nye forskrifter, sier Pettersen. – Nå må regjeringen oppfylle løftene sine. Bjarne Håkon Hanssen må ta konsekvensen av sine innrømte feil, og hente Ashok hjem.