Kritiserer Utlendingsnemda

SOS Rasisme kritiserer Utlendingsnemdas (UNE).

– I følge Utlendingsnemdas framstilling av seg selv, så er det vel ingen som har større faglig kompetanse og oversikt over situasjonen folk flykter fra enn dem selv, sier Henrik Ormåsen, leder i flyktningeutvalget til SOS Rasisme.

Han er skuffet over Inkluderingsministerens uttalelser om retur av somaliere tilbake til hjemlandet. Hanssen hevder han har bedre kilder enn FN

– Hvis de har slike gode og etterettlige informasjoner, hvordan kan de da ha blitt så feilinformert om UNHCR sin tilstedeværelse i Somalia? UNEs leder, Terje Sjeggestad utalte til Dagbladet at UNHCR i motsetning til andre organer ikke har noen tilstedeværelse i Sør-Somalia.

Dette er følge UNHCR selv feil:

– Vi har kontorer i fire deler av Somalia. Vi har både internasjonale og nasjonalt personell på bakken. Vår analyse er basert på våre observasjoner, og en mosaikk av informasjon fra troverdige kilder, sa pressetalsmann i UNHCR, André Mahecic, til Dagbladet.

– Hvor UNHCR har kontorer er det svært lett å sjekke i forhold til hva
slags situasjon den enkelte flyktning kommer fra. UNEs framstilling av sin egen faglige fortreffelighet står etter dette helt avkledd og uten noen form for troverdighet, sier Ormåsen i en pressemelding.