Drept av norsk politi?

Den foreløpige rapporten etter obduksjonen av en 48 år gammel mann som ble pågrepet av politiet i Trondheim, tyder på at dødsårsaken var kvelning.

Eugene Ejike Obiora døde på sykehus to timer etter pågripelsen.

– De er mistenkt og ikke siktet, og vi har ikke noe grunnlag for å ta dem ut av tjeneste mens etterforskningen pågår, fungerende politimester, Toralf Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt, under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Den døde 48-åringen var innvandrer, og under pressekonferansen redegjorde stasjonssjef ved Sentrum politistasjon, Ove Sem, for Trondheimspolitiets forhold til innvandrere.

Han nevnte en rekke tiltak som politiet har gjennomført for å få et godt forhold til nye innvandrere, i følge VG Nett.

Sem gikk også grundig gjennom de tiltakene etaten har gjennomført overfor de fire tjenestemennene som er sterkt preget av det som skjedde og som har fått assistanse av psykolog sammen med sine familier.

-Reagerer kraftig
– To politimenn har begått mulig drap, men blir behandlet av politiet som om de var ofre. Dette er å snu på det hele. Dette viser at politirasisme i Norge ikke blir tatt på alvor, Elvis Chi Nwosu leder i African Cultural Awareness.

– Politivold er dokumentert, og det er ikke første gang Trondheimspolitiet blir mistenkt for rasisme mot svarte personer, sier han.