Frikjent for mishandling fordi offeret løy om skulking

Huden hennes ble brent slik at det ble varig arr, hun ble sparket og slått. Hun fikk hemmelig adresse og voldsalarm, men broren og moren som angivelig stod bak ugjerningen er frikjent i dag på grunn av bevisets stilling.

En gang i 2003 sparket broren søsteren gjentatte ganger i låret og slo henne tre ganger i ansiktet med flat hånd, slik at hun ble påført blåmerker på låret. I desember 2003 slo han henne ved flere anledninger gjentatte ganger på kroppen med en gummislange.

11. mars 2004 ble hun holdt nede på en seng mens han tok en skje som han på forhånd hadde varmet opp på en kokeplate og presset mot hennes venstre overarm, hvilket medførte at hun fikk en forbrenning og et varig arr.

Broren og moren aksepterte ikke at jenta hadde en kjæreste.

To legeerklæringer ble fremlagt i retten. I den første fra 15. oktober 2004, da hun hadde et ”lite brudd i mellombeinet høyre 3. finger” og ”blårød misfarging under øyet”, opplyste fornærmede til legen at hun ”var i slosskamp med en annen kvinne som hun har kjent i lang tid grunnet krangel. Sparket og slått.” I politiforklaringen uttalte hun at hun ble tvunget av moren og broren til å lyve. I den andre legeerklæringen fra 5. desember 2005, da en finger på høyre hånd var forstuet, står det følgende: ”skadede fortalte at hun falt, men husker ikke helt hvordan”. I sin politiforklaring sa fornærmede at moren ba henne lyve om årsaken til skaden. Videre foreligger det fargebilder av fornærmede, som viser et tydelig arr på venstre overarm.

Frikjent
Likvel ble moren og broren frikjent på grunn av bevisets stilling.

Rettens flertall er kommet til at det ikke er ført tilstrekkelig bevis for at de tiltalte har forholdt seg som er beskrevet i tiltalen. Dette skyldes i hovedsak i følge dommen at det ikke har vært mulig å stille nødvendige spørsmål til fornærmede, jenta valgte å ikke møte opp i retten.

Dommeren stilte spørsmåltegn ved fornærmedes troverdighet fordi hun hadde løyet om hvorfor hun sluttet på skolen.

-I sin politiforklaring ga hun uttrykk for at moren og broren tvang henne til å slutte på videregående skole. Dette står i motstrid med de tiltaltes forklaring om at hun slet med skolen, fikk dårlige karakterer og skulket, heter det i følge dommen.