Protestaksjon mot regjeringen

Mer enn 1 300 personer har så langt skrevet under på et opprop på internett der de protesterer mot justisdepartementets kutt i støtten til kontoret for fri rettshjelp i Oslo.

I oppropet krever de at regjeringen oppfyller løftet i Soria Moria-erklæringen om å styrke rettshjelpordningen. De krever også at støtten til det eneste offentlige advokatkontoret her i landet opprettholdes.

Etter at Arbeiderpartiet, SV, Venstre og KrF i Oslo bystyre gikk sammen om å stoppe egenandelen som ble innført tidligere denne måneden, er det igjen gratis å få hjelp av advokatene ved kontoret. Og det vil det være frem til nyttår.

Men dersom regjeringen går inn for å opprettholde kuttet i statsbudsjettet, som snart legges frem, kan kontoret for fri rettshjelp bli stengt på nyåret.

– Det ville være et stort svik mot de svakeste i denne byen, sier initiativtaker til protestaksjonen på nettet og advokat ved kontoret, Bente Oftedal Roli til Utrop.

Hun karakteriserer et slikt resultat som en sosial tragedie og politisk skandale.

Oftedal Roli er opptatt av å få frem at det nå er gratis å få hjelp av advokatene ved kontoret. I perioden med egenandel opplevde kontoret en ekstrem nedgang i antall klienter. Fremdeles sliter de med færre klienter enn hva som var tilfelle før det ble innført egenandel.

Advokaten håper flest mulig vil skriver under på oppropet, som ligger her: http://www.opprop.no/opprop.php?id=rettshjelp