FrP politiker beskyldes for rasismebrev

Lørdag fikk tre familier på Søm trusselbrev med sterkt nazistisk og rasistisk innhold i postkassen. En FrP politker blir beskyldt for rasimebrevene.

Erjara Jawdat Mohammed fra Palestina fikk i tillegg klistret brevet under vindusviskeren på bilen, melder fvn.no.

«Achtung» er overskriften og «Fløtt!» er budskapet i brevet, som viser bilde av et stort hakekors og som er underskrevet «Hjetelig hilsen» sammen med bilde av Adolf Hitler.

Partifeller Ida Elise Thrane og Karina Udnæs (Frp) mener Frps gruppeleder Stian Storbukås produserte og la brev med sterk rasistisk og nazistisk innhold i postkasser til innvandrere på Søm i november i fjor. Ifølge Thrane skal Nerås ha innrømmet handlingene overfor henne. Rasismebrevene vakte stor medieoppmerksomhet, men ble henlagt av politiet, etter at en anonymt brev kom inn som forklarte det hele som guttestreker.

17 dager før nominasjonsmøtet i Kristiansand Fremskrittsparti er det svært turbulent internt i partiet, som ifølge meningsmålinger er byens største.

Ordførerkandidat Stian Storbukås og hans utfordrer Karina Udnæs står steilt mot hverandre.

– Jeg har ikke, og har aldri hatt, befatning med rasismebrev eller nazisme, og tar sterkt avstand fra slikt. Dette er rykter som sårer meg veldig, sier Storbukås til FVN.