-Lar seg lure

0Shares

En ny rapport om nettsvindel i Storbritannia viser at rasisme kan være en vesentlig årsak til at mange fortsatt går på såkalte Nigeria-brev, skriver TV2 Nettavisen.

Problemet med såkalte Nigeria-brev, e-post-svindel der du blir tilbudt millioner av kroner hvis du bare hjelper til med hvitvasking eller overføring av penger fra utlandet, er nå blitt så normalt at Nigerianere i Storbritannia står i fare for å bli ansett som svindlere, melder Reuters.

Rapporten fra Chatham House viser at britiske borgere ble svindlet for 520 millioner dollar i 2005 på nettsvindel av denne typen. I tillegg kommer alle andre former for nettsvindel.

Selv om denne typen svindel har fått mye oppmerksomhet i media, går stadig nye personer på en nettsmell. En blanding av grådighet, naivitet og en følelse av å være en overordnet rase skal være årsaken, konkluderer studien med, i følge TV2 Nettavisen.

– Svindlerne spiller på en vedvarende myte om at afrikanere er litt som barn og enkle i tankegangen: En europeer som tror på dette vil ikke synes det er noe overraskende at en nigerianer har millioner av dollar som han ikke vet hva han skal gjøre. I slike tilfeller, hva ville vel være mer naturlig enn å henvende seg til en lur hvit person for å få hjelp, står det i rapporten.