FrP ønsker fengselsstraff for tvangsekteskap

0Shares

Jensen sier tvangsekteskap er en varig voldtekt og at dem som tvinger barna sine til ekteskap på straffes hardt.

Jensen sa på partiets årsmøte i Hordaland at den foreslåtte grensen på 21 års aldersgrense for arrangerte ekteskap er et skritt i riktig retning, men at den burde være på 24 år.

SV sier nei
SV-leder Kristin Halvorsen er svært kritisk til en 21-årsgrensen. Lovforslaget er omstridt i regjeringen, blant annet på grunn av SVs motstand.

– Det er veldig klart hva som er SV utgangspunkt i denne diskusjonen. Det er et fryktelig viktig spørsmål. Vi har en rekke minoriteter hvor stadig flere innvandrerjenter har høyere utdanning. Disse vil ikke akseptere at det finnes en regel for dem og annen regel for de andre, sier Halvorsen.

Hun ser svært optimistisk på at regjeringen skal bli enig om dette spørsmålet og finne andre virkemidler mot tvangsekteskap.

– Politiet må prioritere
90-97 prosent av ofre for tvangsekteskap lar være å anmelde. Nå vil inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen og justisminister Knut Storberget at slike saker skal prioriteres av politiet, melder Dagbladet.

De få sakene der unge kvinner faktisk tør å anmelde tvangsekteskap, skal få en tydelig og rask håndtering av politiet, sier justisminister Knut Storberget til avisen.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen slår også fast at det ikke finnes en oversikt over hvor mange anmeldelser om tvangsekteskap som er kommet inn til Oslo politidistrikt. Det er heller ingen oversikt over hvor mange av disse sakene som ender med tiltale.