-Forby niqab på universitet

0Shares

– Det er forferdelig ulogisk og tullete å ikke ta tak i problemstillingen nå. Hvorfor vente til en student møter opp med niqab i forelesningen og deretter finne en eventuell ad-hoc løsning? spør Gule.

Gule mener at man ikke kan vente til niqab blir et problem på lærestedene før grep tas, og anbefaler UiO å sette i gang en utredning så fort som mulig.

– Helst skulle vi lagd et felles reglement som gir forutsigbarhet for studenter og andre involverte. HiO og UiO er landets to største utdanningsinstitusjoner og har god kompetanse innenfor kultur, religion, og ikke minst juridisk kunnskap som kan trekkes inn i utredningen.

Leder for Studentparlamentet, Lina Johanne Strand, er uenig i Gules forslag.

– Jeg lurer på om dette er et oppkonstruert problem. Jeg har aldri hørt om dette problemet ved UiO, sier hun.

Strand mener saken har fått ufortjent stor oppmerksomhet i forhold til de reelle forholdene ved UiO, og er også uenig i påstandene til Gule og kunnskapsminister Øystein Djupedal (SV) om at niqab umuliggjør undervisningssituasjonen.

– Det er mange måter å kommunisere på, dessuten er utfordringene rundt bruken av niqab varierende fra utdanning til utdanning. Derfor må vi se på spørsmålet ut fra den enkelte utdannelse og de individuelle kriteriene ved de ulike fakultetene, sier Strand.