Si Ja kampanjen fortsetter

Si Ja-kampanjen hevder at de vil oppnå rettferdighet, likestilling og menneskerettigheter. Kampanjen er rettet mot å få stortinget med på forslaget om endringer i partnerskapsloven som har blitt sendt ut til høring.

Forslaget, som er sendt ut av Barne- og likestillingsdepartementet, vil hvis det blir gjennomført medføre at homofile kan få gifte seg og adoptere barn.

De fire initiativtakere sier til Utrop at de krever deres rett til å være seg selv.
De vektlegger at de vil kjempe på en moderne måte for å få deres menneskerettigheter innfridd.

– Det er fire mål som vi kjemper for, sier Alexander Nordheim. Foto: Leon Espinosa.

Han tilføyer:

– Rettigheten til adopsjon. Felles ekteskapslov. Vi vil ikke tvinge statskirken til å bekrefte våre ekteskap. Vi vil bare ha vielse fra de prestene som er villige til å gjennomføre det. Og som fjerde punkt: Retten til å ha assistert befruktning.

– Er du optimistisk i forhold til resultatene som har blitt oppnådd til nå?

– Ja, det har skjedd en del fremskritt. Mange forskjellige aviser har skrevet om oss og saken vår, mange kjendiser har støttet oss, og vi har samlet flere tusen underskrifter og kampen fortsetter.

– Neste skritt for kampanjen?

– I midten av august skal vi ut i gatene og samle enda flere underskrifter.
Første september skal vi marsjere opp foran stortinget når det blir høring til det nye forslaget om felles ekteskapslov.

– Hvem er støttespillerne deres?

– Vi har fått støtte fra flere organisasjoner for eksempel: Skeiv Ungdom, LLH og flere andre, i tillegg til flere kjendiser, avslutter Nordheim.