Muhammed kjører Linux

Operativsystemet har fått navnet Ubuntu Muslim Edition, og er en Ubuntu-system som har fått tilleggsfunksjoner.

Operativsystemet Linux Ubuntu distribueres nemlig i ulike former, og det er lett å lage egen versjon av kjente distribusjoner, med eget utseende og noen tilleggsfunksjoner, skriver Computerworld.

Nå har ulike religiøse miljøer laget egne versjoner av Linux. Hva med en kristenlinux: Ubuntu Christian Edition, som gir tilleggsfunksjonalitet som BibleMemorizer, The Word Installer, Firefox med Bibel-tema, og WhatWouldJesusDownload-verktøylinje?

Som reaksjon på denne kristenversjonen kom en satanistisk Linux (”Linux for the damned”), spekket med djevelske temaer. Denne ble stort sett laget for å gjøre narr av den kristne versjonen, men har vokst seg opp til å bli ganske seriøs. Satanic Edition.

– Disse religiøse versjonene er strengt tatt ikke egne distribusjoner, men en vanlig Linux i en annen drakt, og med ekstra funksjonalitet. Du kunne lage det samme for Windows. Du bare lager noen skjermdumper og legger noen tillegssprogramvare til, sier Vidar Bakke i NUUG (Norwegian UNIX User Group) til Computerworld.