Beklagelig sier politisjef, men beklager ikke

0Shares

Det er ikke første gang personer med minoritetsbakgrunn klager på politiets behandling. Denne gangen er det politiet i Helgeland som ikke tror på Danguole Matuseviciene.

– Jeg føler at de overså meg og mine passasjerer fordi vi er utlendinger, forteller Matuseviciene til Helgeland-Arbeiderblad.

Sjåføren som kjørte på henne forsvant like etter. En politipatrulje kom til stedet, men Matuseviciene følte seg fullstendig oversett av politifolkene.

– De ba meg bare skrive navnet mitt på en lapp, ellers var de ikke interessert i å høre min versjon av det som skjedde, forteller Matuseviciene.

Flere tjenestemenn på politistasjonen har lovet å rette opp forholdet, uten at det er blitt gjort.

– Det er viktig for meg at det blir korrekt, ikke minst når forsikringsselskapet skal undersøke saken. Så lenge politiet ikke har snakket med meg, vil det heller ikke komme fram at sjåføren av den andre bilen stakk av. Det var også flere vitner som kan fortelle hva som egentlig skjedde. Jeg føler at jeg vil få like stor skyld for hendelsen som han jeg kolliderte med meg, sier Matuseviciene.

Beklagelig sier politisjef, men beklager ikke
– Det er alvorlig og svært beklagelig hvis det er tilfelle at hun ikke fikk hjelp fordi hun er utenlandsk, sier politiavdelingssjef John Helge Vang i Helgeland politidistrikt.

Han har ikke undersøkt saken, men uttaler seg på generelt grunnlag.