Hundepolitiker fortsetter tross demonstrasjon

0Shares

Et par hundre mennesker møtte opp på Torgallemenningen klokken 1500 mandag ettermiddag for å delta i demonstrasjonen. BA-redaktør Olav Terje Bergo og professor Per Fugelli holdt appeller før toget under hovedparolen “Gå av!” satte kursen mot rådhuset.

Det var etter lokalvalget i september at den nyvalgte byråden for byggesak og bydeler sjokkerte. I et intervju med lokalavisen Åsane Tidende snakket Christoffersen om integrering av innvandrere.

– Vi må sørge for at de som er her blir integrert på en skikkelig måte. Det inkluderer opplæring i både språk og hvordan vårt samfunn fungerer. Det handler om grensesetting, og er ikke annerledes enn å oppdra barn eller hunder, sa Frp-byråden.
Opposisjonen i Bergen bystyret har fremmet mistillitsforslag mot Øistein Christoffersen. Opposisjonen har ikke flertall til å kaste Christoffersen. Han har imidlertid støtte fra byrådsleder Monica Mæland, og et flertall i bystyret støtter byrådet.

– Dette er ikke en demonstrasjon mot byrådet, men mot Christoffersen og hans rasistiske og diskriminerende uttalelser, sier Nizar Hirrori, leder i Kurdisk kulturforening i Hordaland og talsperson for aksjonsgruppen “Gå av!” til BA.