– Ingen kan forandre mine meninger

Tommy Myrbostad (18) har blitt slått og sparket for å ha gått ut mot den nynazistiske organisasjonen Vigrid. Nå slår han tilbake med en dokumentarfilm om dem.
Thu Strande
Latest posts by Thu Strande (see all)

Dokumentarfilmen, som har fått tittelen “Vigrid: Det siste oppgjør”, har premiere den 27. februar. Myrbostad sier at filmen, som vil vare mellom 20-30 minutter, kommer med flere oppsiktsvekkende avsløringer.

Ifølge den unge filmskaperen, vil filmen først bli publisert på nettsiden aftenposten.no, for deretter bli lagt ut på YouTube.

Mange medhjelpere
Myrbostad er hovedpersonen bak filmen, som han har forfattet og produsert. Men han er langt i fra den eneste som har bidratt. Med seg har Myrbostad mange konsulenter og gode medhjelpere.

     – Mange har bidratt til filmen. Vi fant ut at Vigrid engasjerte folk, og startet med å studere organisasjonen. Deretter begynte vi å lage en dokumentar om Vigrid på fritiden, sier Myrbostad til Utrop. 

Støtte fra SOS Rasisme
Det har tatt Myrbostad rundt 4 måneder å lage filmen. SOS Rasisme har støttet prosjektet med 15.000 kr, og de har også vært med på å lage filmen.

     – Vi ønsker å få frem sannheten om Vigrid, sier Anders Eikeland, som er fylkesansvarlig i SOS Rasisme.

Mye rasisme
Myrbostad sier til Utrop at han ville lage en film fordi han ønsker å formidle meningene sine.

     – Jeg vil bruke min sjanse til å formidle. Selv om jeg har blitt sparket og slått for meningene mine, så er det ingenting som kan forandre på mine meninger, sier han.

Videre er Myrbostad skremt over rasismen som han mener brer seg i flere samfunnslag.

     – Rasismen brer seg overalt. Det er fordi myndighetene tillater at disse organisasjonene kan spre fordommer, fremmedfrykt og hat. Det er viktig å stoppe nøkkelpersoner, mener en engasjert  Tommy Myrbostad.