Dropper nattbussen på grunn av rasisme

Flere passasjerer på nattbussen i Grenland oppfører seg dårlig. Siden St.Hans har sjåfører tre ganger opplevd å bli utsatt fra vold og utskjelling, blant annet i form av rasisme. TKT kutter nattbussene i natt for å markere at den slags oppførsel er uakseptabelt.

– Vi kan ikke utsette sjåførene våre for dette lenger, og markerer med å ikke kjøre buss etter klokka 24.00 i natt, sier daglig leder Merethe Andersen i Telemark Kollektivtrafikk.

– Flesteparten av sjåførene som jobber på nattetid er utenlandske, og de blir redde av passasjerer som oppfører seg truende og skjeller dem ut med rasistiske utsagn. Jeg synes det er vondt at de behandles på denne måten, fortsetter Andersen.
Hun forteller videre at det slettes ikke bare er ungdommen som legger fra seg folkeskikken når de går på bussen.

– Også godt voksne mennesker oppfører seg ubehøvlet. Det gjelder både kvinner og menn i alle aldre. Jeg synes det er rett og slett flaut, sier hun.
I sommer har natteravner og Securitas-vakter blitt hyret inn på bussene for å holde orden i rekkene. Likevel har turene hjem fra Langesund til Skien og Porsgrunn til tider vært det reneste kaoset av fulle og aggressive passasjerer, sier hun til Varden.