Abid Raja: – Støtt homofile muslimer

0Shares

Det er i Aftenpostens “Signert”-spalte at Raja kommenterer et debattinnlegg fra Aps homonettverk i samme avis. I innlegget kritiserte Håkon Haugli og Karina Hellum muslimske ledere og samfunnsdebattanter for å ha meldt seg ut av debatten. Raja kommer de to i møte og skriver: – Ja, denne muslimen tar avstand fra alle typer dødsstraff. Raja henviser til den kjente islamske rettsfilosofien Tariq Ramadan, som Raja hevder gir teologiske argumenter for hvorfor straff av homofili er galt.

Raja tar videre for seg Senaid Kobilica, leder for Islamsk Råd Norge, og mener han ikke kan la være å ta stilling til homofilispørsmålet, selv om Kobilica sier han ikke føler seg kompetent i saken.

– Det er ikke alltid det handler om kompetanse; det handler om hva hver enkelt muslim mener og tenker, skriver Raja.

Raja har heller ingen tro på at en eventuell uttalelse fra det Europeiske Fatwarådet vil bringe debatten videre. Svaret vil komme sent, og være ullent når det først kommer, mener han. Raja, som selv støtter homofiles rett til adopsjon, mener løsningen er at muslimer og innvandrere tenker selv og tar et moralsk standpunkt, uavhengig av religiøse autoriteter.