Glemt krise

0Shares

Ungdomsorganisasjonen Tamil Youth Organization sin Bergensavdeling skal holde en 48 timers fasteaksjon i protest mot den nåværende situasjonen i hjemlandet. Ifølge en pressemelding skal aksjonen holdes fra 20. til 22. november.

Fokuset for aksjonen er å gjøre folk oppmerksomme på den siste tidens utvikling. Tamilske kilder skriver at alle hjelpeorganisasjonene ble tidligere i høst beordret ut av de krigsherjede områdene nord i landet. Etter de harde kampene de siste måndene er mellom 200.000-300.000 tamilske på flukt i eget land og Tamil Youth mener fasten bør være et klart signal om at Sri Lanka skal få mer oppmerksomhet fra verdenssamfunnet.


Fortviler over situasjonen i hjemlandet. Bildet er tatt under en tamilsk sultestreik i Oslo tidligere i høst (foto: Claudio Castello).

Øker presset 

Kavita Gangatharan, som er tilknyttet organisasjonen, beskriver situasjonen i opprinnelseslandet som en glemt humanitær krise.

– Nå er folk nordområdene blitt interne flyktninger. Sykehus og skoler har blitt bombet av regjeringshæren. I tillegg frykter vi at flere liv kan gå tapt nå som høsten og regntiden har ankommet. Fokuset internasjonalt har nå ligget på helt andre saker og konflikter, og vi vil helst se at det internasjonale samfunnet skal gripe inn før det er for sent.

Hva vil dere konkret forsøke å oppnå med fasteaksjonen?

– At presset på den srilankiske regjeringen økes. Samtidig også at folk i Norge blir oppmerksomme på tamilenes behov. Sivilbefolkningen i de krigsherjede områdene er i en akutt situasjon og må få all nødhjelpen som trengs.