Den andre ambulansesjåføren står fram

0Shares

– Vi ble stemplet som rasister og satt i en offentlig gapestokk med taushetsplikt og munnkurv. Jeg har sittet på sidelinjen og tatt imot dritten uten mulighet til å forsvare meg. Det har vært forferdelig tøft, forteller Smith til Drammens Tidende.

Nå som både Statens helsetilsyn og Likestillings- og diskrimineringsnemnda har frifunnet ham og kollega Erik Schjenken for rasismeanklagene, føler drammenseren at han endelig kan fortelle sin versjon av historien.

– Jeg har valgt å ikke stå fram før alt var helt avgjort. Nå er jeg frifunnet og det var som å få vekk ti tonn fra skuldrene. Det er godt å komme ut av boblen og fortelle, sier han i dag.

I følge lydloggen fra den aktuelle dagen i Sofienbergspaken skal Smith ha sagt: “Han skal vi ikke ha i bilen uansett hvor hardt slag og tenna har gått.” Lydloggen ble holdt hemmelig.

– Vi trodde han var utagerende og tisset på meg med vilje. Jeg reagerte
uproft. Det var en spontanreaksjon. Faen, din gris, sa jeg. Jeg ville
selvfølgelig ikke kalt en pasient som tisset på seg ufrivillig en gris.
Og jeg kalte ham gris fordi jeg syntes det var grisete, ikke fordi han
var muslim, som det har blitt spekulert i. Jeg sa gris fordi det er et
ord jeg bruker daglig, til barna mine også.

VG har også skrevet tidligere at Smith var tidligere medlem i nynazistiske Boot Boys.

– Jeg har aldri lagt skjul på at jeg festet med de gutta da jeg var 17 år. Det var det. Men å kalle meg nynazist på en forside av den grunn. Det blir bare for dumt, sier han.

Til Drammens Tidende forteller han at han har hatt selvmordstanker. Smith er fortsatt sykmeldt, men gleder seg til å komme tilbake som ambulansesjåfør.