NRS AS er vinner av Mangfoldsprisen i Midt-Norge. (F.v) Eier Geir Rune Trøan, juryleder og regiondirektør i IMDi Midt-Norge Rune S. Foss, personalleder Ellinor Trøan og daglig leder Dag Rasmussen.
Foto: IMDi
Forrige uke fikk bedriften besøk av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H).
Majoran Vivekananthan
Latest posts by Majoran Vivekananthan (see all)

Mangfoldsprisen for region Midt-Norge ble tildelt NRS AS i Trondheim. Prisen deles ut til bedriften for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. NRS AS har 200 ansatte med bakgrunn fra 26 ulike nasjonaliteter. Innen lederstaben har halvparten av de ansatte flerkulturell bakgrunn.

Torsdag i forrige uke tok kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) turen til Trondheim og møtte NRS.

Sanner fikk treffe renholdsmedarbeider Fishaye Kidae Endrias fra Eritrea, som fortalte at han fikk fast jobb i NRS for fem år siden. NRS AS tilbyr norskkurs til ansatte på tre ulike nivå, og har en grundig kartlegging av den ansattes motivasjon og ferdigheter ved ansettelse. Ansatte får prøve seg innen både renhold, logistikk og kantinedrift før man i samråd finner ut hvor den ansatte passer best.

– Det betyr veldig mye å ha en fast jobb. Jeg er kjempeglad for det og jeg er veldig glad i jobben min, sa Endrias mens han viste statsråden rundt. Endrias kom til Norge i 2009.

– Jeg er imponert over arbeidet dere gjør her. Her har dere lykkes med å se hver enkelt medarbeiders kompetanse. Alle trenger tillit og det at noen ser deg for at du skal kunne gjøre en god jobb, og det gir dere mange mennesker muligheten til hver dag, sa kunnskapsministeren til daglig leder Dag Rasmussen.

Driftsleder Linda Hammernes har jobbet med mangfold i 20 år. Hun er ansvarlig for et team på nesten 70 medarbeidere, og i dag er bare en av disse etnisk norsk. Hammernes sa til statsråden at det ofte er hun som ber om at det blir slik.

– For meg spiller det ingen rolle hvor noen kommer fra. Vi er alle mennesker og vi trenger alle tillit, å bli sett og føle tilhørighet. Jeg synes det er veldig spennende å lære om nye kulturer, og er utrolig glad i jobben min hvor jeg får være med mennesker fra ulike land hver eneste dag. Nordmenn kan jeg være med på fritiden, sa hun.

Også Wailaiporn Myhre har hatt fast ansettelse i flere år og jobber i dag med kantinedrift for NRS AS.

– En av de største forskjellene mellom norsk arbeidsliv og arbeidslivet i Thailand, hvor jeg kommer fra, er tillitsforholdet. Her i Norge kan jeg være åpen med sjefen og si ifra hvis jeg mener noe utføres feil, mens i Thailand er det mye vanskeligere å forholde seg til sjefen, sa hun til statsråden.

– Jeg er opptatt av at arbeidslivet må være åpent for innvandrere. Mange har en annen kompetanse enn oss som er født og oppvokst i Norge, og det kan være en kjemperessurs for norsk arbeidsliv. Språklig og kulturell forståelse er bra for både arbeidsplassen, og noe vi må blir flinkere å bruke i det norske samfunnet, uttalte Sanner.

Fakta om IMDIs Mangfoldsprisen

  • Formålet med prisen er å fremme mangfold, bedre bruk av innvandreres kompetanse og øke rekrutteringen av innvandrere i arbeidslivet.
  • Mangfoldsprisen i 2019 deles ut til virksomhetsnivåer (små bedrifter og mellomstore/ store bedrifter) i seks ulike regioner. De regionale vinnerne går videre til den nasjonale konkurransen.
  • Under Integreringskonferansen i september deles den nasjonale prisen ut i gull, sølv og bronse.
  • Den nasjonale juryen består av hovedsammenslutningene for partene i arbeidslivet, nasjonale aktører i arbeidslivet og medlemmer av regjeringens integreringspanel.
  • I år har 350 kandidater vært nominert.